Cate sedii sociale putem gazdui in cadrul unui imobil?

Atunci cand detinem mai multe companii, ne punem inevitabil intrebarea: Cate sedii putem gazdui intr-un imobil?

O alta intrebare care se pune este urmatoarea: daca imobilul are doar 2 camere iar noi dorim stabilirea sediului social a 3 companii, putem face acest lucru?

Raspunsul pentru ambele intrebari este unul afirmativ. Putem stabili mai multe sedii sociale in cadrul aceluiasi imobil conform Legii nr. 102 din data de 02 iulie 2020.

Si inainte de adoptarea acestei legi spre exemplu se putea folosi un mic artificiu. Daca doream sa stabilim sediul mai multor companii la aceeasi adresa se putea opta pentru gazduirea sediului social la Cabinet de Avocat.

Serviciul de gazduire sediu social la Cabinet de Avocat poate fi accesat prin accesarea paginii de prezentare a site-ului nostru: https://servicii-avocat.ro/contact/

Aceasta din urma optiune era avantajoasa inainte de adoptarea legii. Facem referire aici la faptul ca nu mai era necesar acordul vecinilor.

Ce avantaje aduce aceasta modificare legislativa?

Ei bine principala modificare legislativa este aceea ca nu veti mai fi limitati la a stabili sediul social al companiilor dvs. in functie de numarul de camere disponibile ale imobilului.

Prin urmare puteti stabili spre exemplu chiar si in cadrul unei garsoniere o multitudine de sedii sociale.

Vorbim practic de o relaxare birocratica, de care mai toti antreprenorii aveau nevoie.

Legea nr. 102 din data de 02.07.2020 poate fi consultata si pe site-ul Registrului comertului aici: https://www.onrc.ro/documente/legislatie/Lege%20102%20din%202.07.2020.pdf

Ce altceva s-a mai modificat cu privire la sediile sociale ale unui SRL?

In ceea ce priveste stabilirea sediilor sociale ale unui SRL legislatia mai aduce o noutate si anume cea a faptului ca nu mai este necesar acordul vecinilor.

Acordul vecinilor nu mai este necesar atunci cand nu se desfasoara activitati la sediile sociale ale companiilor.

Prin urmare daca doriti sa evitati obtinerea acordului vecinilor, atunci va trebui sa nu desfasurati activitati la sediul social.

Cum completam declaratiile model 2 si 3? Cate sedii sociale putem gazdui defapt?

Pentru a nu mai fi necesar acordul vecinilor atat Declaratia model 3 cat si Declaratia model 2 vor fi completate la punctul 4.3.1. cu mentiunea: NU SE DESFASOARA ACTIVITATI LA SEDIUL SOCIAL.

Concluzia articolului de fata cu privire la intrebarea cate sedii sociale putem avea intr-un imobil este una simpla: cate sedii dorim.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!