Servicii-Avocat.ro
INFIINTARE ONG
Nu toti antreprenorii urmaresc obtinerea profitului, tocmai de aceea unii aleg sa isi infiinteze un ONG. Procedura de infiintare ONG este una destul de complicata si veti avea nevoie de expertiza unui avocat.
CARE SUNT PASII PE CARE TREBUIE SA II URMAM IN PROCEDURA DE INFIINTARE ONG?
REZERVAREA DENUMIRII
Procedura de infiintare ONG incepe cu rezervarea unei denumiri. Rezervarea denumirii se va face la Ministerul Justitiei. Sfatul nostru este sa aveti pregatite cel putin 5 variante de denumire pentru ONG-ul dumneavoastra. Intreaga procedura de rezervare a denumirii dureaza 4/5 zile de la depunerea documentelor la Ministerul Justitiei.
ALEGEREA SCOPULUI SI OBIECTIVELOR ONG-ULUI
Va sfatuim sa conturati scopurile si obiectivele ONG-ului cu ajutorul unui avocat. In acest fel nu veti pierde timp pretios ulterior in cazul, in care vi se va amana dosarul de instanta.
REDACTAREA DOCUMENTELOR
O mare pondere in procedura de infiintare ONG o joaca redactarea documentelor necesare. Va recomandam sa alegeti serviciile unui avocat in redactarea documentelor.
CARE SUNT DOCUMENTELE NECESARE PENTRU PROCEDURA DE INFIINTARE ONG?
DEPUNEREA DOSARULUI LA INSTANTA COMPETENTA
Ultima etapa in procedura de infiintare ONG este depunerea dosarului la instanta competenta. In urma depunerii dosarului la instanta competenta veti primi un termen de judecata. In cadrul termenului de judecata instanta poate admite sau poate respinge cererea dvs.
a) Vor fi necesari minim 3 fondatori pentru finalizarea procedurii de infiintare ONG.
b) Patrimoniul unui ONG este de minim 200 de lei.
c) Rezevarea denumirii ONG-ului se va face la Ministerul Justitiei. Taxele pentru rezervarea denumirii sunt in valoare de 38 de lei. Termenul de valabilitate al denumirii este de 3 luni.
d) Se va plati si o taxa de timbru judiciar in valoare de 100 de lei la orice agentie CEC. Aceasta taxa poate fi platita de dumneavoastra sau de avocatul care va reprezinta.
e) Stadiul dosarului va putea fi verificat pe site-ul portajust. Va recomandam ca avocatul dvs. sa se prezinte la termenul de judecata. In cadrul acestui termen se vor putea face completari la dosar daca este cazul.
f) Daca cererea va fi admisa veti putea elibera incheiere judecatoreasca pronuntata in sedinta publica. ONG-ul dumneavoastra fiind inscris in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.
g) CIF-ul va fi obtinut de la Administratia financiara competenta in urma depunerii unor documente in acest sens.
a) Copie carte de identitate fondatori (minim 3).
b) Daca sediul va fi in cadrul unui apartament de bloc – titlul de proprietate al imobilului: contract de vanzare – cumparare, contract de donatie samd.
d) Cazierele fiscale ale fondatorilor.
e) O lista cu 5 variante de denumire.
Echipa noastra de avocati va sta la dispozitie in procedura de infiintare ONG.
Dedicarea, profesionalismul acestora va vor ajuta pe tot parcursul procedurii de infiintare ONG.
In afara de onorariul avocatial veti avea de achitat si urmatoarele:
a) taxa de timbru in valoare de 100 de lei.
b) 30 de lei, taxe pentru legalizari.