obtinere cod eori
Obtinere cod eori

Dupa cum bine stiti, toti antreprenorii care detin o societatea (SRL), au obligatia de a obtine codul EORI daca desfsoara activitati de import, export si nu numai pe teritoriul Uniunii Europene.

In cadrul articolului de mai jos vom expune mai multe informatii cu privire la inregistrarea declaratiei de beneficiar real.

Care este cadrul legislativ care ne solicita obtinerea codului EORI?

Cadrul legislativ care prevede obligatia de obtinere cod EORI este dat de articolul nr. 56 din  Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii Comisia Europeană.

Cine are obligatia de a obtine codul EORI?

Conform Regulamentului (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 octombrie 2013 urmatoarele persoane juridice au obligatia de a obtine codul EORI:

Operatorii economici din cadrul Uniunii Europene care efectueaza activitati de import, export, tranzit, depozitare, reprezentare, precum si operatiuni prealabile sosirii/plecarii marfurilor care se introduc/scot de pe teritoriul Comunitatii.

Alte persoane in afara persoanelor juridice care introduc sau scot marfuri din interioriul Uniunii Europene.

Cand se obtine codul EORI?

Codul EORI se obtine, in urma unei proceduri la autoritatile abilitate din statul european unde persoana juridica isi are sediul social.

Cine elibereaza in Romania codul EORI?

Codul EORI in Romania este eliberat de catre Direcţia Generală a Vamilor.

Care sunt documentele necesare pentru obtinerea codului EORI?

Documentele necesare pentru obtinerea codului EORI sunt urmatoarele:Certificatul de inregistrare al firmei eliberat de Registrul Comertului (COPIE).

Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA emis de Ministerul Finantelor Publice, dupa caz (COPIE)

Documentele din care reiese sediul societatii al firmei, daca adresa sediului nu corespunde cu cea inscrisa pe CUI-ul societatii (COPIE).

Actul constitutiv al firmei actualizat cu ultimele modificari (COPIE).

Cat costa procedura de obtinere cod EORI?

Nu se vor percepe taxe pentru obtinerea codului EORI, singurele sume de bani pe care le veti plati, vor fi catre avocatii care se vor ocupa de aceasta procedura. De cele mai multe ori pretul pentru obtinerea codului EORI este unul modic variind intre 80 si 100 de lei.

In cat timp se obtine codul EORI?

Codul EORI se obtine de cele mai multe ori pe loc, in urma completarii cererii de obtinerea a acestuia in sistemul informatic al Directiei Generale a Vamilor.

Desi initial pare o procedura simpla, obtinerea codului EORI este destul de dificila deoarece acesta se obtine prin accesarea unui sistem informatic ce apartine Directiei Generale a Vamilor aici: https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic

De asemenea echipa noastra va poate ajuta in vederea obtinerii codului eori accesand site-ul nostru la sectiunea contact aici: https://servicii-avocat.ro/contact/ sau prin apelarea numarului de telefon: 0743125112.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonApeleaza!