[:ro]

Rezervarea de denumire a unui S.R.L. se face atât online cât și la sediul Registrului Comerțului competent teritorial.

Cu toate acestea regulile s-au schimbat începând cu săptămâna 26 februarie/2 martie 2018 când cei de la Oficiul Național al Registrului Comerțului au decis că rezervarea online se va face în baza unui alt altgoritm, mai precis atunci când veți face o rezervare online a unei denumiri pentru înființarea unui S.R.L./S.A. sau orice altă formă de organizare, aceasta va cuprinde și similaritățile în comparație cu alte denumiri de societăți în funcțiune.

Veți întreba și care este noutatea defapt? Ei bine noutatea este că orice denumire pe care o veți face online nu va fi una definitivă, astfel că persoana desemnată va avea un cuvânt de spus în ceea ce privește unicitatea acesteia și în definitiv ea va putea lua decizia de a amâna un dosar sau nu, doar pe baza faptului că rezervarea de denumire pe care dumneavoastră ați efectuat-o online prezintă sau nu mai multe similarități cu denumirea altor societăți in funcțiune.

Sfatul nostru este să nu faceți rezervarea de denumire online în vederea înființării unei societăți pentru că veți putea avea surpriza ca persoana desemnată să vă amâne dosarul întrucât aceasta cuprinde prea multe similarități cu alte denumiri al unor societăți aflate în funcțiune și astfel veți fi puși în poziția de a reface tot dosarul.

Din păcate sistemul informatic nu este unul bine pus la punct și astfel există discrepanțe între rezervările de denumire efectuate online și cele efectuate la sediul Registrului Comerțului, fapt care a determinat luarea deciziei prezentate mai sus.

În concluzie pentru a fi siguri că nu veți întâmpina neplăceri, vă sfătuim să efectuați eventualele rezervări de denumire la sediul Registrului Comerțului.

[:]


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!