[:ro]Legea preventiei desi nu a fost promulgata are in vedere neaplicarea unei sanctiuni in cazul, in care antreprenorii care detin o companie au infaptuit o abatare de la legislatia fiscala. Prin urmare conform legii preventiei acestia vor mai primi o noua sansa in cazul, in care se afla la prima abatere de la lege pentru urmatoarele abateri:
1. Nedepunerea la timp a situatiilor financiare anuale. La momentul de fata sunt pasibili de amenzi cuprinse intre 3.00 si 4.500 de lei cei care nu depun la timp situatiile financiare anuale..
2. Neauditarea situatiilor financiare anuale. Asa cum este bine cunoscut anumite forme de organizare precum societatile pe actiuni au obligativitatea de a-si audita situatiile financiare. In cazul in care nu este respectata aceasta obligativitate atunci vorbim de amenzi destul de mari in acest sens.
3. Prezentarea situatiilor financiare cu erori/greseli. Si aceasta abatare la momentul de fata este sanctionata cu amenzi intre 2.00 si 1.000 de lei, aceasta din urma abatere intrand la momentul de fata in cadrul celor care vor putea fi pe viitor in vizorul Legii preventiei in fiscalitate.
4. Nefolosirea registrelor de contabilitate. Dupa cum stiti toate formele de organizare au obligatia de a tine registre de contabilitate, la momentul actual cei care nu au registre de contabilitate riscand o amenda cuprinsa intre 3.00 si 4.000 de lei.
5. Nedepunerea la timp a declaratiilor de inregistrare fiscala. Pentru aceasta abatere fiscala sunteti pasibili de o amenda cuprinsa intre 5.00 si 1.000 de lei.
6. Nedeclararea la timp a impozitelor, taxelor cat si a contributiilor. Pentru aceasta abatere fiscala, in functie de dimensiunea afacerii, se pot plati amenzi cuprinse intre 5.00 si 5.000 de lei.
7. Nedepunerea declaratiilor recapitulative de TVA. Pentru aceasta abatere fiscala sunteti pasibili de o amenda cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de lei.
8. Neindeplinirea masurilor stabilite in urma inspectiei fiscale. Pentru aceasta abatere fiscala, in functie de dimensiunea afacerii, se pot plati amenzi cuprinse intre 2.000 si 14.000 de lei.
9. Emiterea de bonuri fiscale cu greseli. Omiterea anumitor elemente obligatorii la emiterea bonurilor fiscale va poate aduce la momentul de fata o amenda fixa de 3.000 de lei.
10. Nedeclararea adaosurilor comerciale. Nedeclararea adaosurilor comerciale pot genera amenzi cuprinse intre 2.000 si 20.000 de lei.
In concluzie toate aceste abateri prezentate mai sus vor putea fi ignorate cel putin pentru prima data de catre institutiile de control ale statului, urmand ca la a doua abatere sa fie sanctionate.[:]
0 comentarii