[:ro]Cesiunea de parti sociale este o procedura ce are in vedere transmiterea partilor sociale catre asociati din cadrul societatii respective sau catre asociati din afara societatii.

Daca vorbim despre procedura ce are in vedere cesiunea de parti sociale catre terte persoane atunci vom fi nevoiti sa asteptam aproximativ 30 de zile de la momentul publicarii in Monitorul Oficial a deciziei in acest sens. In cazul in care cesiunea de parti sociale se face catre asociatul din cadrul societatii atunci nu se va astepta atat de mult, aceasta fiind o procedura care de regula dureaza 3 zile.

De ce documente avem nevoie pentru a face o cesiune de parti sociale intre asociatii aceleiasi societati?

1. In primul rand vom avea nevoie de Hotararea Adunarii Generale prin care se decide transmiterea partilor sociale catre asociatul care va ramane  unic asociat in cadrul societatii sau de ce nu, va dobandi o participatie mai mare in cadrul acesteia.

2. In al doilea rand documentul care va sta la baza cesiunii de parti sociale va fi contractul de cesiune de parti sociale. In cadrul contractului de cesiune de parti sociale se vor specifica: partile contractului, pretul contractului, data la care s-a incheiat contractul de cesiune de parti sociale. Acestea din urma sunt elemente esentiale pentru incheierea oricarui contract, nu numai a contractului de cesiune de parti sociale.

3. Nu in ultimul rand vom avea nevoie si de Actul constitutiv actualizat, in cadrul caruia se vor regasi asociatii, sau asociatul, precizandu-se participatia in cadrul societatii.

In concluzie pentru inregistarea cesiunii de parti sociale intre asociatii din cadrul aceleiasi societati nu va fi nevoie de opozabilitatea fata de terti de 30 de zile acest termen aplicandu-se doar in cazul unei cesiuni de parti sociale ce are in vedere un asociat din afara societatii.[:]

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!