[:ro]Desi cel mai bine ar fi sa apelati la serviciile specializat ale unui avocat atunci cand infiintati un S.R.L. (societate cu raspundere limitata), in cazul in care doriti sa faceti dumneavoastra procedurile de infiintare ar fi bine sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:
Aspecte de luat in calcul atunci cand infiintam un S.R.L.
a) Orice societate va avea conform Legii nr. 31/1990 un domeniu de activitate principal si obiecte de activitate secundare. O societate poate avea un singur obiect de activitate, insa poate avea un numar foarte mare de obiecte de activitate secundare (CODUL CAEN prevede aproximativ 9000 de CODURI CAEN).
b) Capitalul social minim pentru atunci cand infiintam un S.R.L. (societate cu raspundere limitata) este de 200 de lei. Capitalul social poate fi depus la orice banca in baza Actului constitutiv in original, precum si a rezervarii de denumire in original.
c) Declaratiile pe propria raspundere a asociatilor cat si a administratorilor se pot oferi in prezenta unui avocat sau a unui notar. Este de preferat sa dati declaratiile pe proprie raspundere in prezenta avocatului din moment ce veti colabora cu acesta si la infiintarea S.R.L.-ului.
d) Sediul social nu trebuie sa fie ocupat cu un alt sediu social ce apartine unei alte societati. Acest aspect va fi verificat de catre ANAF in baza unei solicitari tipizate la momentul infiintarii societatii.
e) Este bine sa luati in calcul 5 denumiri de societati atunci cand va doriti sa va infiintati societatea deoarece sunt mari sanse ca macar una sa fie deja rezervata. Cu cat aveti mai multe denumiri, cu atat veti avea mai multe sanse sa nimeriti o denumire libera.
f) Aveti mare grija ce anume declarati la momentul infiintarii societatii, ma refer aici la declaratiile pe proprie raspundere. Practic dvs. va veti asuma anumite obligatii prin semnarea respectivelor declaratii in calitate de administrator sau asociat cu privire la conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in Actul constitutiv.
In concluzie este recomandat sa va angajati un avocat care sa se ocupe de infiintarea societatii dumeavoastra pentru a va scuti de drumurile inutile sau cozile de la Registrul Comertului.[:]
0 comentarii