[:ro]Timpul este foarte pretios mai ales pentru antreprenori, de cele mai multe ori ziua putand avea si 12 ore de munca continua, stres, griji, precum si alte framantari. Prin urmare timpul dedicat activitatilor birocratice ar trebui sa fie diminuat sau utilizat eficient astfel incat sa ne ramana timp si pentru celelalte activitati cu adevarat importante.

La ce aspecte ar trebui sa fim atenti pentru a scuti timp pierdut atunci cand inmatriculam un SRL?

1. Pentru a nu pierde timp la Registrul Comertului ar fi indicat sa ne gandim la minim 5 denumiri pentru viitoarea companie. Daca avem in minte o singura denumire pentru compania noastra este posibil sa fie deja rezervata, prin urmare vor urma ceva minute, de ce nu ore pana vom avea o noua idee pentru denumire. Cu cat avem mai multe denumiri in vedere pentru compania noastra cu atat vor fi sanse mai multe ca macar una sa se potriveasca.

2. Completarea corecta a vectorului fiscal. Unul dintre documentele tipizate pe care va trebui sa il depunem la Registrul Comertului este vectorul fiscal. Fiind o chestiune ce tine mai mult de latura fiscala sau contabiliceasca a unei societati ar fi bine sa va intrebati contabilul ce anume este in regula sa completati. In cazul in care veti completa gresit acel formular sunt sanse sa faceti inca un drum la Registrul Comertului pentru ca ceea ce ati declarat la aceasta institutie nu corespunde celor declarate la Administratia Financiara.

3. Completarea corecta a acordului proprietarilor si obtinerea semnaturii presedintelui asociatiei de locatari si a parafei acestuia. Daca sediul social se intampla sa fie in cadrul unui apartament de bloc, atunci veti avea obligatia de a obtine acordul proprietarilor precum si semnatura presedintelui asociatiei de locatari. In cazul in care nu obtineti semnaturile sau semnatura si parafa presedintelui asociatiei de locatari, veti intampina probleme la Registrul Comertului, in sensul ca dosarul dvs. va fi amanat pentru completarea corespunzatoare a documentelor lipsa.

4. Alegerea corecta a capitalului social. Capitalul minim necesar pentru infiintarea unei societati este de 200 de lei. Chiar daca capitalul minim este de 200 de lei, acest lucru nu inseamna ca o alegere corecta din partea noastra ar fi sa infiintam o societate cu un capital social de 200 de lei. La o viitoare modificare a partilor sociale ale unei societati cu siguranta vor exista probleme atunci cand vine vorba de cesionare partilor sociale, in cazul in care spre exemplu vor fi cooptati mai multi asociati in cadrul companiei.

5. Mare atentie va trebui sa avem si atunci cand redactam contractul de comodat. Adresa din cadrul actului de proprietate va trebui sa fie aceeasi cu cea din cadrul contractului de comodat. Orice lipsa privind numarul de bloc, scara sau orice alt detaliu din adresa se va traduce cu amanarea dosarului.

Prin urmare o atentie sporita ne va scuti de multe probleme ulterioare si de pierdere inutila de timp.[:]

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!