[:ro]Statul roman a incercat de-a lungul timpului sa sprijine intreprinzatorul roman, ce-i drept fara prea mari reusite, marea majoritate a programelor in acest sens nemultumindu-i pe antreprenorii aflati la inceput de drum.

Cu toate acestea incepand de anul acesta statul a incercat prin promulgarea legii nr. 1/2017 sa scuteasca intreprinzatorii de anumite taxe prin modificarea Legii nr. 26/1990 (Legea privind Registrul Comertului) astfel ca taxele privind inmatricularea societatilor comerciale precum si alte mentiuni au fost eliminate.

Art. 2 indice 1 din Legea nr. 26/1990 a fost practic anulat prin promulgarea legii nr. 1/2017 in care se indica faptul ca:

,,(22) Pentru operaţiunile prevăzute la alin. (21) nu se percep taxe şi tarife.”

In concluzie au fost eliminate taxele de inmatriculare la Registrul Comertului la momentul infiintarii formelor de organizare precum si taxele percepute la momentul efectuarii eventualelor mentiuni.

Bineinteles ca acum se pune problema ca aceste taxe vor fi recuperate de undeva, iar presupunerea este una certa, cel mai probabil vor fi iniate alte proiecte de lege ce au in vedere taxarea suplimentara ori a mediului privat cum se intampla de cele mai multe ori, ori de ce nu a cetateanului de rand.[:]


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!