[:ro]Anul 2016 a venit cu noi schimbari pe plan fiscal si a adus si o noua schimbare la nivel de TVA, acesta ajunga la un procent de 20 %. Desi s-a produs aceasta schimbare nu putem spune ca cetatenii sau consumatorii finali au avut de castigat de pe urma acestor modificari fiscale.

Cu toate acestea anul 2017 anunta o noua schimbare la nivel de TVA, acesta urmand sa ajung la valori de 19 %, incepand cu 1 ianuarie 2017.

Ce modificari sau ce schimbari ar putea aduce aceasta micsorare a TVA-ului?

1. In primul rand companiile vor fi nevoite sa isi modifice programele contabile, iar preturile afisate in magazin vor fi ajustate in functie de modificarea cotei TVA.

2. Casele de marcat vor fi modificate in consecinta, prin urmare comerciantii vor apela la companiile care se ocupa de service-ul acestora.

3. Cel mai probabil va exista o perioada de acomodare fiscala, in urma reducerii cotei de TVA, prin urmare companiile vor prelua mai greu informatiile cu privire la aceste schimbari, desi modificarile in acest sens ar trebui facute cat mai repede pentru a nu exista riscul amenzilor din partea autoritatilor de control ale statului.

Noul Cod Fiscal a venit cu multe schimbari mai greu de digerat de catre toti contribuabilii, dar au fost luate ca atare si s-a incercat o implementare a acestora in consecinta.[:]


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!