Piata de retail din Romania a inceput sa adopte din ce in ce mai mult sistemul de magazine online, la momentul de fata existand inca un trend ascendent al dezvoltarii acestei industrii. Chiar daca multe magazine online se deschid si dupa o perioada de timp se inchid, acest lucru nu poate decat sa creasca concurenta pe acest segment de piata online; se poate observa o usoara nisare a produselor vandute in mediul online, astfel incat produsele vandute prin acest sistem sunt alese sa satisfaca gusturile cat mai diverse ale consumatorului roman.

Un magazin online isi incepe viata prin infiintarea unei forme de organizare, de cele mai multe ori infiintarea unei societati cu raspundere limitata sau o societate cu raspundere limitata – debudant (pentru intreprinzatorii aflati la inceput).

Infiintarea unei societati este primul pas dintr-un lung sir  de operatiuni necesare pentru devoltarea unei afaceri online.

Care este codul CAEN necesar pentru redactarea Actului constitutiv, document ce sta la baza infiintarii societatii?

Codul CAEN principal pe care trebuie sa il alegem este – 4791 – Comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.

Bineinteles ca la acest cod CAEN se vor adauga si codurile CAEN secundare ce constau in ceea ce vom vinde prin intermediul site-ului, spre exemplu daca vom vinde terminale GSM prin intermediul site-ului, pe langa codul CAEN mentionat mai sus vom cuprinde si codul 4742 Comert cu amanuntul al echipamentului pentru telecomunicatii in magazine specializate.

Prin urmare infiintarea unui magazin online se poate face prin respectarea anumitor pasi procedurali simpli si incepe bineinteles cu un drum la Registrul Comertului.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!