La momentul infiintarii unei societati de cele mai multe ori intreprinzatorii nu se gandesc si ce se va intampla in cazul, in care societatea nu va avea o activitate comerciala care sa aduca profit. Prin urmare majoritatea intreprinzatorilor  ”uita” de obligatiile pe care le au ca urmare a radierii unei societati, obligatii care daca nu sunt indeplinite duc in cele din urma la ”patarea” cazierului fiscal.

Prin urmare se pune problema ce riscam daca nu radiem o societate corect atunci cand se impune acesta situatie?

O societate daca nu este corect radiata va poate creea probleme in ceea ce priveste cazierul fiscal. Practic daca nu radiati societatea asa cum este normal, in urma lipsei unei activitati comerciale profitabile, veti risca sa aveti cazierul fiscal personal cu probleme. In cadrul cazierului fiscal putem regasi toate faptele ce incalca disciplina fiscala.

Lipsa unui cazier fiscal curat ne va impiedica pe viitor sa:

a) infiintam o societate comerciala sau orice forma de organizare;

b) cesionam parti sociale sau actiuni catre noi asociati sau actionari;

c) detinem functia de administrator in cadrul unei societati comerciale.

In concluzie va trebui sa tratam cu seriozitate momentul radierii unei societati comerciale atunci cand este cazul si in niciun caz sa nu o lasam sa se radieze ”singura” pentru simplul motiv ca acest lucru nu se va intampla. Societate nu se va radia singura, mai mult acest lucru ne va afecta afecta cazierul fiscal.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonApeleaza!