Fiecare afacere are un specific si ma refer aici la faptul ca in vederea desfasurarii unei activitati, ce are ca scop final obtinerea unui profit, anumite autorizatii, certificari sau aprobari sunt necesar a fi obtinute.
Cazul afacerilor ce au ca obiect de activitate codul CAEN 5610 – Restaurante este unul mai sensibil si anume: pentru acest tip de afacere este necesara si o autorizare din partea DSVSA (Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor). Directiile Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor sunt organisme de stat locale din structura ANSVSA care tin sub control desfasurarea activitatilor de alimentatie publica, precum si a altor activitati.
Chiar daca nu este o procedura foarte complicata atentia la detalii este esentiala si pentru a avea un parcurs usor si fara probleme va trebui sa fiti pregatiti pentru intrebarile ce va vor fi puse de catre inspectorii DSVSA. Dosarul initial ce va fi depus la DSVSA va cuprinde documentele societare precum si toate documentele pe care le detineti ce au in vederea procedurile de aprovizionare, procedurile de evacuare, depozitarea alimentelor, procesarea s.a.m.d.
De la momentul depunerii dosarului intr-un termen de pana la 30 de zile cei de la DSVSA vor veni in control si vor inspecta toate chestiunile ce tin de functionarea restaurantului.
Aspectele pe care le urmaresc inspectorii DSVSA sunt:
a) proceduri de lucru;
b) proceduri de pastrare a alimentelor la temperatura optima;
c) incheierea unor contracte cu furnizori de alimente;
d) incheierea unor contracte cu societati de salubrizare si DDD;
e) amenajarea corecta a spatiilor de lucru, servire, aprovizionare.
In concluzie un control DSVSA este in opinia mea bine venit si pentru optimizarea activitatii unui restaurant, prin urmare grijile nu ar trebui sa existe, doar pregatirea este esentiala pentru a depasi acest mic test.
0 comentarii