Companiile care au ca obiect de activitate  agricultura au inregistrat in ultimul timp un boom fantastic, prin urmare modificarile la nivel societar s-au inmultit. De cele mai multe ori aceste companii deschid mai multe puncte de lucru, mai ales  in cazul fermelor de animale sau al adaposturilor de animale.

Se pune problema daca se poate deschide un sediu secundar/punct de lucru atunci cand avem doar un extras de carte funciara si un contract de comodat, iar imobilul pus la dispozitie este un teren agricol?

Raspunsul este unul afirmativ, in sensul ca se poate deschide un sediu secundar/punct de lucru atunci cand avem urmatoarele documente:

a) extras de carte funciara sau orice alt document care atesta dreptul de proprietate asupra terenului in cauza;

b) contract de comodat incheiat intre societate si proprietarii respectivului teren;

Bineinteles ca exista si discutii in acest sens si anume:

a) obiectul de activitate care se desfasoara la punctul de lucru ar trebui sa cuprinda activitati agricole sau activitati de crestere a diverselor rase de animale;

b) nu se pot desfasura activitati de birou sau de secretariat la acel punct de lucru deoarece nu exista dependinte in acest sens;

c) terenul agricol va trebui sa fie intabulat.

Prin urmare concluzia este ca se pot deschide puncte de lucru/sedii secundare in cazul in care vrem sa desfasuram o anumita activitate pe respectivul teren, de cele mai multe ori o activitate care are de-a face cu agricultura.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonApeleaza!