Mediul online a avut un avant puternic mai ales in ultimul timp, ma refer aici la comertul online si bineinteles ca o data cu acest avant si publicul a inceput sa prinda incredere in aceasta forma de a face cumparaturi. Mediul online ne ofera o multitudine de variante, care in esenta ar trebui sa ne faca viata mai usoara si ma refer aici la: comert online, plata facturilor online, socializare online, aproape orice este integrat in acest mediu.

Bineinteles ca orice aspect pozitiv va inlesni aparitia anumitor chestiuni negative, ma refer aici la drepturile utilizatorului, care incearca un anumit tip de servicii online.

Ei bine drepturile utilizatorului cat si obligatiile acestuia ar trebui sa fie cuprinse de principiu in cadrul unei sectiuni care poate avea diverse intitulari si anume: Termeni legali/Termeni si conditii/Drepturi si obligatii. De cele mai multe ori nu citim aceste detalii, fiind pusi in pozitia de a nu avea nicio sansa de a combate neplacerile ulterioare folosirii site-ului. Ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca atunci cand intelegem sa folosim site-ul respectiv in baza termenilor si conditiilor expuse pe site nu mai suntem in masura de a combate in vreun fel orice chestiune ce tine de utilizarea site-ului, prin urmare acceptam tacit o serie de termeni si conditii, care poate nu  sunt tocmai in avantajul nostru.

In concluzie chiar daca implica extra timp consultarea cu atentie a conditiilor legale privind folosirea site-ului, va trebui sa avem in vedere acest aspect si sa ne rapim cateva minute pentru a citi practic drepturile si obligatiile, pe care le avem prin utilizarea site-ului respectiv, pentru a nu fi pusi in pozitia de a nu putea actiona in vreun fel, in cazul unor experiente negative.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonApeleaza!