Publicarea in Monitorul Oficial are ca scop final publicitatea fata de terti, prin urmare orice mentiune pe care o societate o face, in principiu este normal ca ea sa fie cunoscuta tertilor. De aici si nevoia de se inregistra mentiunile la Registrul Comertului, institutie care se ocupa, printre altele, practic cu acest lucru, publicitatea fata de terti a mentiunilor diverse.

In ceea ce priveste deschiderea unui sediu secundar publicarea hotararii AGA nu este necesara, acest lucru fiind necesar doar in cazul unei societati pe actiuni, dar chiar si atunci, daca nu veti dori publicarea hotararii AGA acest lucru nu se va intampla.

Prin urmare deschiderea sediilor secundare se va face la Registrul Comertului aferent sediului societatii, care isi deschide sediul secundar prin intermediul unei hotarari AGA si depunerea bineinteles a dovezilor de sedii sociale. Publicarea acestei hotarari la Monitorul Oficial nu este necesara, prin urmare Registrul Comertului va incasa o suma de bani pentru fiecare sediu secundar deschis aproximativ 170 de lei pe fiecare sediu secundar deschis.

In concluzie va trebui sa facem diferenta intre a publica orice Hotarare AGA in Monitorul Oficial sau nu, pentru simplul motiv ca nu exista obligatia de a publica orice Hotarare AGA in Monitorul Oficial.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!