Programul SRL – D a fost in opinia mea o initiativa de laudat din partea guvernului si statului roman, mai ales pentru tinerii intreprinzatori care poate nu aveau curajul necesar astfel acest program  a fost exact punctul de pornire intr-un start-up.

Prin urmare acum 3 ani peste 3000 de SRL – D -uri au fost infiintate, intreprinzatorii care au accesat acest program avand la dispozitie suma de 10.000 de euro, credit nerambursabil pentru cheltuielile eligibile programului.

Cum cei 3 ani au trecut foarte repede intreprizantorii care au accesat creditul nerambursabil au la momentul de fata obligatia de a isi schimba denumirea in termen de 45 de zile lucratoare de la pierderea calitatii de microintreprindere.

O intrebare foarte buna ar fi cand se pierde calitatea de microintreprindere?

a) Astfel potrivit art. 6 alin (1) lit (a), din OUG nr. 6/2011 calitatea de microintreprindere se va pierde de la momentul implinirii a 3 ani de la data inregistrarii acesteia la Registrul Comertului. Prin urmare dupa aceasta data intreprinzatorii, vor avea obligatia sa isi schimbe denumirea din SRL – D in SRL sau orice alta forma juridica.

Care ar fi documentele necesare pentru schimbarea denumirii?

a) Cererea de inregistrare oferita de Registrul Comertului;

b) Dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei (original);

c) Actul constitutiv actualizat (original);

d) Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor sau Decizia Asociatului Unic care va curpinde aceasta modificare;

e) Certificatul de inregistrare in original.

Prin urmare veti putea parcurge aceasta procedura, care nu difera cu nimic de o modificare de denumire obisnuita pentru a fi la punct cu legislatia actuala.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!