Schimbarea sediului social al unei companii este o mentiune, care se efectueaza destul de des prin urmare sunt cazuri cand sediul social se schimba in cadrul unui imobil unde sunt inregistrate mai multe sedii sociale al altor companii. In cazul acesta Administratia financiara care efectueaza controlul unicitatii sediului social  poate solicita o declaratie autentica din partea administratorului companiei sau din partea proprietarului cum ca in cadrul imobilului respectiv sediile sociale ale altor companii nu se suprapun cu sediul, pe care dvs. doriti sa il inregistrati.

Astfel conform Art. 17 din Legea nr. 31/1990 art. 4:

a) vor putea functiona mai multe societati numai in cazul, in care imobilul prin structura sa si suprafata lui utila poate gazdui mai multe societati in dependinte diferite sau in spatii distinct partajate, prin urmare numarul companiilor inregistrare la adresa din imobilul respectiv nu va putea depasi numarul dependintelor.

De asemenea coform Art. 17 din Legea nr. 31/1990 art. 3 lit b:

a) in cazul in care rezulta ca sunt deja inregistrate alte documente care atesta cedarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil cu destinatie de sediu social, prin urmare daca din verificarea facuta de Administratia financiara rezulta ca sunt inregistrate si alte companii cu sediul in cadrul aceluiasi imobil, atunci va fi necesara o declaratie pe propria raspundere data de catre administratorul companiei sau de catre proprietarul imobilului respectiv cu mentiunea ca adresele respective nu se suprapun.

In concluzie veti putea rezolva problema unicitatii sediului social, ce-i drept cu o mica alergatura la notar dar esenta este ca in cele din urma se poate rezolva.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!