Inregistrarea unei marci poate fi asa cum am mentionat in postarile mele anterioare o chestiune simpla din punct de vedere procedural, bineinteles in cazul, in care nu vor exista opozitii privind inregistrarea marcii sau intarzieri privind plata taxelor aferente inregistrarii marcii, care pot duce astfel la anularea procedurii.

In fine, titularul dobandeste drepturile ce ii revin ca urmare a detinerii marcii prin eliberarea certificatului de inregistrare a marcii.

Inregistrarea marcii confera titularului un drept exclusiv de folosire a marcii inregistrate pentru produsele si/sau serviciile pentru care s-a efectuat inregistrarea pentru o perioada de 10 ani de la data efectuarii depozitului. Prin urmare orice alta persoana fizica sau juridica are interdictia de a depune sau a utiliza, indiferent sub ce forma, marca sau unul din elementele sale caracteristice, pentru aceleasi produse sau servicii pentru care dvs. ati efectuat iregistrarea.

Titularul dreptului de folosire a marcii are dreptul de a solicita prelungirea perioadei de folosire a marcii pentru perioade consecutive de 10 ani, o solicitare in acest sens putand fi facuta cu cel mult 3 luni inainte de expirarea duratei de protectie in curs. Taxele pentru reinnoirea inregistrarii marcii pot fi platite in cel mult 6 luni de la expirarea duratei de protectie in curs.

Prin urmare in urma inregistrarii marcii nu mai ramane decat sa va bucurati de drepturile ce va revin si sa incercati sa folositi la maxim acest beneficiu de imagine si nu numai adus afacerii pe care o conduceti.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!