Statutul profesiei de avocat asa cum il putem regasi in cadrul Legii nr. 51/1995 prevede faptul ca o societate isi poate stabili sediul social temporar la sediul cabinetului de avocat.

Multi antreprenori se izbesc de problema stabilirii sediului social la inceput de drum pentru simplul motiv ca sunt foarte multe formalitati de efectuat la momentul demararii procedurii de inmatriculare al unei societati printre care: gasirea unui spatiu, negocierea chiriei in cauza, obtinerea acordului vecinilor in cazul, in care sediul se stabileste in cadrul unui apartament de bloc s.a.m.d.

In cele ce urmeaza voi enumera avantajele si dezavantajele stabilirii sediului social al unei societati la sediul cabinetului de avocat:

Avantaje:

a) procedura este mult mai simpla;

b) puteti negocia un onorariu mai scazut pentru gazduirea sediului social la cabinetul de avocat, prin urmare veti avea costuri mai reduse;

c) puteti beneficia de siguranta si confidentialitatea corespondentei, intregul circuit fiind asigurat de catre avocatul cu care ati incheiat contractul de asistenta juridica.

d) nu va fi necesar obtinerea acordului vecinilor.

Dezavantaje:

a) perioada maxima pentru care puteti opta pentru aceasta varianta este de un an de zile, dupa care veti fi nevoiti sa cautati un sediu social pentru compania dvs.;

b) nu veti putea desfasura o activitate la sediul social al companiei;

c) veti intampina probleme la momentul aplicarii pentru a deveni platitori de TVA;

d) exista posibilitatea unei lipse de credibilitate din partea partenerilor dvs. de afaceri pentru simplul motiv ca nu aveti un sediu social sau spatiu de birouri in acest sens.

Documente necesare la Registrul Comertului:

a) Decizia de infiintare a cabinetului si contractul de asistenta juridica incheiat cu clientul;

b) Hotararea AGA sau Decizia Asociatului unic in acest sens;

c) Actul constitutiv actualizat al societatii.

Stabilirea sediului social al companiei la sediul cabinetului de avocat ramane o varianta de luat in calcul, prin urmare dupa ce veti analiza avantajele si dezavantajele acestei proceduri, veti fi in masura sa luati cea mai buna decizie.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonApeleaza!