Desi la inceput pare un pic ciudat faptul ca forma juridica a unei societati poate fi schimbata, acest lucru chiar poate fi realizat. Astfel o societate cu raspundere limitata poate fi transformata in societate pe actiuni si invers conform Legii nr. 31/1990.

Prin urmare nu va fi necesara infiintarea unei noi societati, ma refer aici la o alta forma de organizare in cazul, in care detineti o societate cu raspundere limitata, iar ulterior considerati necesara schimbarea formei de organizare.

Documentele necesare la Registrul Conertului:

a) Cererea de inregistrare oferita de cei de la Registrul Comertului;

b) Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor sau Decizia Asociatului Unic ce are in vedere schimbarea formei de organizare;

c) Actul constitutiv actualizat ce corespunde noii forme de organizare;

d) Dovezile privind efectuarea varsamintelor noilor aporturi pentru majorarea capitalului social;

e) Declaratii tip pe propria raspundere semnata de asociati sau de administratori din care sa rezulte modul de desfasurare al activitatii.

Taxe la Registrul Comertului:

– Aproximativ 472 de lei plus costul avut in vedere cu publicarea la Monitorul Oficial a Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor sau a Deciziei Asociatului Unic.

Oricare ar fi motivul acestei schimbari veti avea de parcurs o procedura destul de usoara, care nu ar treui sa va dea prea mari batai de cap.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!