Ca participanti in traficul de zi cu zi, ma refer aici ca soferi intampinam de multe ori imprejurari la limita fiind astfel pusi in situatia de a evita diferite accidente, ambuteiaje s.a.m.d., astfel se intampla sa si gresim mai precis sa incalcam legea atunci cand sofam.

Conform Ordonantei nr.2/2001 privind ,,Regimul juridic al contraventiilor” putem regasi situatii care pot duce la nulitatea unui proces – verbal de contraventii, mai precis in cadrul actului normativ sunt expuse cateva situatii cand procesul verbal poate fi anulat din oficiu.

Astfel raportat la articolul 17 din Ordonanta nr. 2/2001 procesul – verbal de contraventie poate fi anulat din oficiu atunci cand in cadrul acestuia nu sunt cuprinse:

a) mentiuni privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator;

b) numele si prenumele contravenientului;

c) in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia;

d) lipsa faptei savarsite si a datei comiterii acesteia;

e) lipsa semnaturii agentului constatator.

Toate aspectele prezentate mai sus atrag nulitatea din oficiu a procesului – verbal de contraventie, intr-un alt post voi enumera si aspectele obligatorii care vor fi cuprinse in cadrul acestuia fiind prezentate pe larg in cadrul articolului 16 din aceeasi Ordonanta.

Aspecte de luat in calcul

a) Procesul – verbal de contraventie va putea fi contestat in termen de 15 zile de la data comunicarii la Judecatoria de pe raza teritoriala a localitatii unde a fost savarsita contraventia.

b) Aceasta procedura este scutita de taxa de timbru prin urmare veti lua in considerare faptul ca singurele cheltuieli, pe care va trebui sa le faceti vor fi cele cu asistenta din partea unui avocat.

c) Procedura va fi urmata pe fond la Judecatorie si in recurs la Tribunalul competent.

d) De la momentul ramanerii definitive a deciziei Instantei procesul – verbal este titlu executoriu, prin urmare puteti sa aveti surpriza unei popriri pe viitor in ceea ce priveste suma respectiva.

In concluzie nu strica sa analizati un pic procesul – verbal si in baza aspectelor expuse de mai sus sa luati in calcul faptul ca acesta poate fi anulat din oficiu.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!