Prin natura activitatii desfasurate multe companii deschid puncte de lucru. De obicei punctele de lucru joaca diverse roluri precum: puncte de desfacere, casierii (puncte de incasare a banilor), desfasurarea aceleiasi activitati dar in alta zona, etc.

Oricare ar fi motivul pentru deschiderea unui punct de lucru toata procedura este una simpla, daca nu luam in calcul faptul ca s-ar putea ivi diverse probleme in ceea ce priveste obtinerea unor avize de functionare, gasirea unei zone propice desfasurarii activitatii, negocierea chiriei si obtinerea unui pret bun.

Documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru sunt:

a) Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor/Decizia Asociatului unic;

b) Documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului ce va deveni punct de lucru: extras de carte funciara, contract de vanzare  – cumparare, contract de donatie in forma autentica, certificat de mostenitor etc.

c) Cererea de inregistrare a mentiunii – oferita de Registrul Comertului;

d) Declaratiile pe propria raspundere – oferite de Registrul Comertului privind desfasurarea activitatii la punctul de lucru;

e) Titlul de proprietate asupra spatiului.

Aspecte de luat in calcul:

a) Multi confunda titlul de proprietate asupra spatiului cu dreptul de folosinta asupra unui spatiu. Titlul de proprietate este acel document din care reies proprietarii spatiului respectiv, iar documentul din care reiese folosinta este acel document care ofera un drept, respectiv cel necesar pentru stabilirea punctului de lucru. Prin urmare in majoritatea cazurilor va trebui redactat un document in baza titlului de proprietate respectiv un  contract de inchiriere, contract de comodat, prin care proprietarul va ofera folosinta spatiului respectiv in vederea stabilirii punctului de lucru.

b) O perioada de 3 ani puteti sa nu desfasurati activitatile declarate. In cazul in care veti alege prima varianta va trebui sa completati Declaratia Model 1, in cazul in care veti dori sa desfasurati activitati la punctul de lucru  veti completa Declaratia Model 2.

c) Fiti atenti ce anume activitati treceti in cadrul declaratiilor atunci cand deschideti un punct de lucru, in urma unui control veti fi nevoiti sa faceti dovada ca desfasurati aceste activitati.

d) Pastrati bine constatatoarele pe care le primiti veti avea nevoie de ele in cazul in care veti desfiinta punctul de lucru.

 

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!