DREPT COMERCIAL
Din punct de vedere strict tehnic, odată cu intrarea în vigoare în octombrie 2011 a noului Cod civil, noțiunile de comercial sau comerciant și-au pierdut identitatea juridică proprie.
Putem spune ca avem de-a face cu o noua ramura de drept comercial prin asimilarea acestora înăuntrul raporturilor civile clasice.
In continuare înființarea și funcționarea societăților, precum și interacțiunea dintre acestea, rămân guvernate de o serie de norme juridice specifice acestor activități.
Considerăm că în continuare relațiile dintre profesioniști prin care se urmărește obținerea de profit (relațiile comerciale) rămân motorul capitalismului.
Avocatii nostri sunt alături de potentialii clienti prin oferirea unui set larg de servicii ce au în vedere bunul mers al unei companii, precum:
- Constituirea și modificarea actelor constitutive ale societăților;
- Elaborarea documentelor cu conținut juridic ale organelor de conducere ale acestora;
- Reprezentare și asistare pentru realizarea diferitelor mențiuni la Registrul Comerțului;
- Emiterea de opinii juridice cu privire la conținutul, derularea si încetarea contractelor;
- Participarea la negocieri pentru încheierea contractelor;
- Redactarea de documente juridice, a contractelor, precum si revizuirea contractelor existente.
Apeland la serviciile noastre va garantam ca expertiza acumulata in tot acest timp se va regasi in tratarea spetelor pe drept comercial.
Domnul Avocat Alexandru Florin are o expertiza de peste 10 ani in materia numita drept comercial. O mare parte din experienta a acumulat-o lucrand pentru una dintre cele mai importante societati de salubrizare din Romania.
Materia numita drept comercial isi gaseste mare parte din teorie in Legea 31/1990 – privind societatile comerciale. Avocatii nostri detin experienta necesara pentru a va ajuta in orice speta care isi are izvorul in materia de drept numita drept comercial.
In functie de forma de organizare pe care o detineti sau pe care doriti sa o infiintati, avocatii nostri va vor fi alaturi cu cele mai bune sfaturi.
Desi cei mai multi clienti aleg cea mai simpla forma de organizare numita SRL (societate cu raspundere limitata), expertiza noastra va poate fi de ajutor pe oricare forma de organizare dorita.
In aceasta materie numita drept comercial amintim si alte forme de organizare: SA (societate pe actiuni), PFA (persoana fizica autorizata), SRL-D (societate cu raspundere limitata debutant).
Formele de organizare amintite mai sus reprezinta motorul capitalismului, iar pentru un antreprenor este important sa isi aleaga avocatul colaborator de la bun inceput.
Un avocat bun specializat in drept comercial va poate scuti de multe probleme pe tot parcursul vietii formei de organizare si de potentiale pierderi financiare.