Cesiunea de parti sociale este acea procedura prin intermediul careia unul dintre asociati sau toti asociatii transmit partile sociale ale unei societati prin vanzarea acestora catre o terta persoana interesata.

Cesiunea de parti sociale are in vedere transmiterea partilor sociale catre asociati din cadrul societatii respective sau catre asociati din afara societatii.

Daca vorbim despre procedura ce are in vedere cesiunea de parti sociale catre terte persoane atunci vom fi nevoiti sa asteptam aproximativ 30 de zile de la momentul publicarii in Monitorul Oficial a deciziei in acest sens. In cazul in care cesiunea de parti sociale se face catre asociatul din cadrul societatii atunci nu se va astepta atat de mult, aceasta fiind o procedura care de regula dureaza 3 zile dupa cum urmeaza:

A. De ce documente avem nevoie pentru a face o cesiune de parti sociale intre asociatii aceleiasi societati?

1. In primul rand vom avea nevoie de Hotararea Adunarii Generale prin care se decide transmiterea partilor sociale catre asociatul care va ramane  unic asociat in cadrul societatii sau de ce nu, va dobandi o participatie mai mare in cadrul acesteia.

2. In al doilea rand documentul care va sta la baza cesiunii de parti sociale va fi contractul de cesiune de parti sociale. In cadrul contractului de cesiune de parti sociale se vor specifica: partile contractului, pretul contractului, data la care s-a incheiat contractul de cesiune de parti sociale. Acestea din urma sunt elemente esentiale pentru incheierea oricarui contract, nu numai a contractului de cesiune de parti sociale.

3. Nu in ultimul rand vom avea nevoie si de Actul constitutiv actualizat, in cadrul caruia se vor regasi asociatii, sau asociatul, precizandu-se participatia in cadrul societatii.

In concluzie pentru inregistarea cesiunii de parti sociale intre asociatii din cadrul aceleiasi societati nu va fi nevoie de opozabilitatea fata de terti de 30 de zile acest termen aplicandu-se doar in cazul unei cesiuni de parti sociale ce are in vedere un asociat din afara societatii.

B. Suntem de parere ca oferim cele mai competitive servicii de infiintare de firma deoarece oferim urmatoarele facilitati:

1. Redactarea tuturor documentelor care implica infiintarea firmei dumeavoastra;

2. Asistenta 24/24, avocatii nostri va pot oferi sfaturi exact atunci cand aveti nevoie;

3. Indrumare in vederea alegerii celor mai potrivite coduri CAEN in concordanta cu activitatile pe care veti dori sa le desfasurati;

4. Depunerea dosarului la Registrul comertului – in acest fel nu veti mai pierde timp stand la cozi interminabile si veti evita functionarii care uneori va pot da batai de cap;

C. De ce sa ne alegeti pe noi si nu orice alta firma care se ocupa de procedura cesionarii partilor sociale la Registrul comertului?

1. In primul rand veti avea sansa sa lucrati cu avocati specializati in ramura de drept comercial. Desi puteti gasi pe internet o sumedenie de societati care ofera aceste servicii, va garantam ca alegand serviciile noastre veti beneficia de un raport calitate – pret imbatabil accesand servicii avocatiale de cea mai buna calitate.

2. Avocatii nostri se vor ocupa de procedura  de cesionare a partilor sociale de la inceput si pana la depunerea dosarului la Registrul Comertului verificand fiecare document in parte pentru a identifica orice greseala juridica. Astfel dumneavoastra nu numai ca veti beneficia de procedura schimbarii sediului social,  dar documentele care vor sta la baza inregistrarii acesteia vor fi corecte din punct de vedere juridic.

3. Suntem de parere ca oferim un pret corect pentru procedura de cesionare a partilor sociale. Pretul a fost fixat astfel incat orice intreprinzator sa isi poate permita serviciile noastre.

4. Experienta spune totul. Suntem mandri ca am ajutat peste 1000 de intreprinzatori de-a lungul celor 8 ani de experienta pe piata serviciilor de profil. Practic am infiintat si am ajutat cu mentiuni la Registrul Comertului peste 1000 de firme in decursul anilor de activitate, prin urmare procedura va fi simpla si rapida pentru dumneavoastra si fara batai de cap.