Denumirea unei companii este o conditie esentiala atunci cand se redacteaza un Act Constitutiv si este unul dintre primii pasi care se fac la momentul infiintarii unei companii. Rezervarea initiala a denumirii se va face in urma alegerii a trei denumiri in acest sens pentru a fi siguri ca una dintre cele trei va fi admisa existand sansa ca denumirea pe care o alegeti initial sa fie deja rezervata.

Multi antreprenori au idei preconcepute in ceea ce priveste denumirea unei companii si nu fac diferenta intre branding si denumirea pe care o va avea o companie in conformitate cu conditiile obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca o companie la infiintarea acesteia.

Probabil ati observat de multe ori ca atunci cand ati primit o factura din partea unui furnizor, desi acesta are o denumire, societatea care emite factura este cu totul alta. Un scurt exemplu ar fi EMAG, toata lumea a auzit de furnizorul de solutii IT si Electrocasnice, dar nu toata lumea a auzit de societatea cu care incheiati tranzactia defapt: DANTE INTERNATIONAL S.A. Prin urmare trebuie sa faceti diferenta intre brandul unei companii si denumirea societatii care este defapt in spatele respectivului brand.

De multe ori se doreste modificarea denumirii unei companii, aceasta modificare survenind unei: cesiuni de parti sociale, schimbarea obiectului activitatii, mutarea sediului in alt judet s.a.md.

Prin urmare daca ati facute deja diferentele privind cele expuse mai sus voi continua cu prezentarea documentelor necesare pentru aceasta mentiune.

Documente necesare:

a) Rezervarea de denumire in original;

b) Cererea de inregistrare a mentiunii vi se ofera la Registrul Comertului;

c) Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor sau Decizia Asociatului Unic de modificare a denumirii;

d) Actul Constitutiv Actualizat ca urmare a modificarii denumirii societatii.

Alte aspecte foarte importante nu ar mai fi de luat in calcul tinand cont de faptul ca este o decizie a asociatilor sau asociatului, prin urmare trebuie doar urmata procedura in sine.