Perioada anilor 90 a oferit oamenilor de afaceri multe sanse de dezvoltare, piata fiind la inceput din toate punctele de vedere: fiscalitate, taxe, abordarea de nise precum si apetitul clientului spre consum. Astfel ca la finele anilor 90 capitalismul salbatic asa cum era numit incepea usor sa se echilibreze transformandu-se intr-o piata din ce in ce mai echilibrata si matura.

Anul 2011 a adus intreprinzatorului autohton sansa de a accesa 10.000 de EURO, fonduri nerambursabile de la statul roman in vederea dezvoltarii unei afaceri prin Ordonanta de Urgenta nr. 6/2011.

Ordonanta de Urgenta nr. 6/2011 a suferit modificari ulterioare ajungand in forma actuala stabilind anumite conditii de eligibilitate pentru acordarea celor 10.000 de EURO intreprinzatorilor.

1. Cine poate accesa cei 10.000 de EURO oferiti de statul roman?

a) Orice persoana care are capacitate juridica deplina de exercitiu;

b) Orice persoana care anterior inmatricularii societatii nu a detinut sau nu detine o societate inmatriculata in Spatiul Economic European;

De mentionat faptul ca a fost eliminata limita de varsta a celui care aplica, varsta maxima la momentul respectiv fiind de pana la 35 de ani. La momentul de fata nu exista niciun fel de limitare cu privire la varsta celui care aplica pentru acest program.

2. Ce forma de organizare poate infiinta cel care acceseaza cei 10.000 de EURO?

a) In primul rand forma de organizare va fi cea a unei microintreprinderi, societate cu raspundere limitata (S.R.L.), putand avea maxim 5 asociati debutanti (acestia vor indeplini fiecare conditiile de la punctul 1).

b) In al doilea rand microintreprinderea va fi administrata de catre asociatul sau de catre unul dintre asociatii acesteia.

c) Compania nou infiintata va avea cel mult 5 coduri CAEN prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare.

d) Compania va purta denumirea proprie insotita de sintagma ,,societate cu raspundere limitata – debutant” sau abrevierea ,,S.R.L. – D”.

3. Care sunt obligatiile care se aplica microintreprinderii ce acceseaza cei 10.000 de EURO?

a) Angajarea cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga a cel putin 2 angajati.

b) Reinvestirea anuala a cel putin 50 % din profitul realizat in anul fiscal precedent.

c) Depunerea la O.T.I.M.M.C. a situatiilor financiare semestriale si anuale.

Chiar daca nu pare o suma foarte mare, cu siguranta aceasta poate fi de folos unui intreprinzator la inceput de drum, prin urmare accesarea acesteia poate aduce beneficii importante.

 

 

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!