Asa cum am mentionat si in postarea anterioara multi isi aleg forma de organizare a activitatii comerciale in functie de contributiile pe care le vor plati la stat. Prin urmare se pot alege diferite forme de organizare ca spre exemplu: societate cu raspundere limitata, persoana fizica autorizata, societate pe actiuni, intreprindere individuala s.a.m.d. Bineinteles ca acest aspect nu este unul hotarator pentru decizia pe care o persoana o va lua atunci cand isi va infiinta forma de organizare, dar uneori poate juca un rol important.
Legislatia, fiscalitatea precum si birocractia de multe ori incetinesc aspiratiile antreprenoriale pentru multi dintre noi, dar atunci cand ne hotaram sa intreprindem o activitate comerciale va trebui sa luam in calcul faptul ca nimic nu se face fara un gram de efort.
Se pune intrebarea ce taxe si impozite platim la stat atunci cand detinem un S.R.L. – microintreprindere?
In primul rand o microintreprindere va avea un plafon al veniturilor si anume 65.000 de EUR, practic ce se incadreaza in acest plafon de venituri va fi incadrata la microintreprindere, ce va depasi acest plafon va fi incadrat la categoria societate cu raspundere limitata cu contributiile la stat aferente.
Cu privire la taxele si contributiile la stat cei ce detin un S.R.L. – microintreprindere vor avea de platit un impozit de 3 % din veniturile facturate plus 16 % pe dividendele distribuite asociatului la sfarsit de an.
0 comentarii