Vanzarea masinii este un moment care de cele mai multe ori precede cumpararii unei noi masini, deci ar putea fi un moment de bucurie. De cele mai multe ori la momentul tranzactiei nu suntem atenti si sarim anumite etape doar pentru a vinde autovehiculul si a face rost de bani pentru urmatoarea achizitie.

Rovinieta a fost si se vrea a fi o taxa de drum impusa de statul roman pentru a se putea sustine construirea de autostrazi si repararea celor existente. Desi aceasta a fost viziunea din pacate pana la momentul de fata nu putem spune ca acest lucru s-a indeplinit, banii fiind colectati si atat, autostrazile lasandu-se asteptate.

Dar cum nu este cazul sa criticam si cum acest subiect nu face obiectul prezentului articol voi trece direct la subiectul, care cred ca este mult mai interesant:

Cum face sa nu primim amenzi in urma vanzarii masinii, ca urmare a neplatii rovinietei de catre noul proprietar?

Reprezentantii CNADNR au emis in cele din urma un punct de vedere, punct de vedere ce s-a lasat asteptat avand in vedere solicitarile participantilor la trafic. Prin urmare Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania ne aduce la cunostinta faptul ca atunci cand vindem o masina va trebuie sa parcurgem urmatorii pasi pentru a nu fi pusi in situatia de a plati amenda incasata de catre noul proprietar al masinii:

a) Notificarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vechiculelor;

b) Notificarea va contine: contractul de vanzare – cumparare, certificatul de radiere fiscala pentru autovehiculul in cauza.

In cazul in care nu ati procedat cum am specificat mai sus:

a) Puteti contesta in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului – verbal de contraventie la judecatoria in raza teritoriala in a carei circumscriptie domiciliara isi are sediul noul utilizator.

In concluzie plata rovinietei este obligatorie, iar statul va lua masuri in sensul sanctionarii participantilor la trafic, care nu isi platesc aceasta taxa, ramane doar sa fim precauti si sa avem mai multa grija pe viitor pentru a nu fi pusi in situatia de a plati amenda incasata de catre noul proprietar al masinii, ca urmare a neplatii rovinietei.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apeleaza!