In cazul inmatricularii unui PFA vom lua in considerare faptul ca printre documentele pe care le depunem se numara si cartea de identitate, document ce va releva numele persoanei ce isi doreste sa isi infiinteze un PFA. Totodata vom lua in calcul faptul ca va fi necesara o concordanta intre numele persoanei ce apare in documentele ce atesta pregatirea educationala si numele din cartea de identitate.

In cazul in care persoana respectiva isi schimba numele o data cu schimbarea statutului civil atunci va fi necesara si completarea dosarului cu documentul ce atesta casatoria, vorbim aici de faza de inmatriculare a PFA-ului.

Intrebarea se pune in felul urmator: suntem obligati sa schimbam denumirea PFA-ului in cazul in care ne schimbam numele?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul simplu: da, este necesar ca PFA-ul sa cuprinda formatiunea compusa din nume si prenume, prin urmare daca ne vom schimba numele vom avea obligatia de a depune documentele necesare in acest sens pentru schimbarea denumirii PFA-ului.

Pentru aceasta procedura vom avea nevoie de:

a) actul doveditor al schimbarii numelui (de exemplu: certificatul de casatorie, hotararea de divort etc.), dupa caz;

b) noul act de identitate in copie;

c) codul unic de inregistrare (CUI) in copie;

d) certificatul constatator de autorizare in original.