Ești victima unui accident rutier? Ai un frate, soră sau soț care a fost accidentat sau a decedat în urma unui accident rutier? Atunci trebuie să știi faptul că ești îndreptățit la despăgubiri oferite de către societatea de asigurare obligatorie în baza poliței RCA deținută de cel care a provocat accidentul rutier.

Dacă acesta este cazul dumneavoastră, atunci trebuie să știți că se pot obține despăgubiri atât de ordin material cât și moral acționând în instanță asigurătorul de răspundere civilă care s-a ocupat de emiterea poliței de asigurare obligatorie (RCA) pentru autovehiculul vinovat de producerea accidentului rutier.

Cine poate obține despăgubirile ca urmare a unui accident rutier?

Cel ce a suferit o vătămare a integrității corporale, iar mai apoi frații, surorile, precum și ascendenţii, descendenţii acestora şi soţul pentru durerea încercată prin moartea victimei, precum şi oricare altă persoană care, la rândul ei, ar putea dovedi existenţa unui asemenea prejudiciu.

Cum distingem daunele pe care le putem obține?

Daunele ce se pot obține în urma unui accident rutier sunt clasificate în două categorii:

Daunele materiale sunt acele sume de bani care reprezintă totalitatea cheltuielilor efectuate ca urmare a accidentului rutier și pe care le-au suportat atât victima accidentului rutier cât și rudele acestuia. Totodată pot fi recunoscute ca daune materiale și beneficiile nerealizate ca urmare a decesului victimei în cadrul accidentului rutier. Daunele de ordine material vor fi identificate si cuantificate cât mai corect cu putință pentru a avea o șansă cât mai mare de reușită în vederea recuperării acestora.

Daunele morale sunt reprezentate de prejudiciul de ordin psihic pe care l-a suferit victima accidentului rutier cât și persoanele apropiate acestuia așa cum au fost enumerate mai sus.

Cum venim noi în sprijinul dumneavoastră?

În primul rând vom analiza fără niciun cost dosarul cauzei și vă vom spune de la bun început dacă sunt șanse de reușită sau nu. Echipa noastră de avocați va analiza fiecare detaliu al dosarului și va lua cele mai bune decizii pentru ca dumneavoastră să beneficiați de cele mai bune servicii avocațiale existente pe piață.

În al doilea rând vom alege cea mai buna variantă juridică pentru ca dumneavoastră să puteți obține despăgubirile cuvenite în astfel de cazuri, în urma studierii speței de către avocații noștri.

Dacă vă aflați în oricare din cazurile descrise mai sus atunci este cazul să apelați la o echipă de avocați competenți, specializați pe această materie de drept pentru a avea toate șansele să obțineți despăgubirea în directă proporționalitate cu prejudiciul suferit, în urma accidentului rutier.